Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
dinsdag, 26 september 2017

Boekrecensie: Yoga met Evy

Handboek met meer dan 85 yogaposes

Yoga met Evy is het nieuwe boek van Evy Gruyaert. Je kent haar misschien wel van Start To Run waarmee ze bijna heel België en half Nederland mee aan het hardlopen kreeg. In 2009 kreeg Evy een zware knieblessure waardoor ze maanden lang niet kon lopen, laat staan hardlopen. Ze werd gek van het stilzitten en ging op zoek naar een sport die ze toch kon doen. Dat werd yoga!

En Evy zou Evy niet zijn als ze dat goed deed. Na twee jaar hangmatyoga ging ze andere vormen uitproberen en ontdekte ze vinyasa-yoga en yin-yoga. Inmiddels zijn we zes jaar verder en heeft ze haar diploma voor yoga teacher behaald en mag ze les geven. Omdat yoga zoveel voor haar doet, moet ze het gewoon delen.

Start to-pakket

Het resultaat: een boek en een online platform op www.yogametevy.com. De site is nu nog niet live, maar komt er heel snel aan. Het boek en de site vormen een zogenaamd 'start to-pakket' voor beginners. In 21 dagen wordt de basis gelegd voor nieuwe gewoontes. Alle basisprincipes en -poses worden er uitgelegd. In video's worden de lessen gegeven door iemand die al jaren in het vak zit en Evy voert de bewegingen uit. De beginnersvideo's zijn voor iedereen beschikbaar. Als je enthousiast geworden bent en meer wilt, kun je straks een maandabonnement nemen. Je kan de lessen volgen waar en wanneer je wil.

21 dagen

Het boek begint met een korte introductie wat yoga is, welke vormen er zijn en waarom het zo goed voor je is. Ook wordt het 21-dagen-concept uitgelegd. Vervolgens vind je drie delen, fundament, kracht en stretch met zes verschillende sessies om aan de slag te gaan met yoga. Het maakt niet uit of je een beginner bent of dat je het al vaker hebt gedaan. Er staan oefeningen op verschillende niveaus in het boek. Telkens voorzien van prachtige foto's.

Evy Gruyaert presenteerde verschillende radio- en televisieprogramma's in België. Ook schreef ze tal van 'start to'-boeken waaronder het succesvolle Start to run waarmee ze Vlaanderen en Nederland massaal aan het lopen bracht.

Reactie toevoegen

3 Comments

Door Jolanda (niet gecontroleerd) op do, 08/27/2015 - 14:34

Evi heeft me ze gemotiveerd, daarom ben ik nu ook super nieuwsgerig naar dit boek

Door Joke Verreijen (niet gecontroleerd) op di, 07/28/2015 - 22:37

Ik vind het leuk om mee te doen,krijg ook altijd jullie nieuwsbrief,met interessante artikelen! Ik hoop dat ik bij de winnaars zit.....

Door Willy Nijssen (niet gecontroleerd) op ma, 07/27/2015 - 12:12

Super mooie actie, ik loot echt onwijs graag mee!!